MUŞ E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Tekstil Atölyesi

Ceza infaz kurumlarımızda yürütülen işyurtları çalışmalarının temel amacı; meslek sahibi olan hükümlü ve tutukluların sahip oldukları meslek ve sanatı koruyup geliştirmek, meslek sahibi olmayan hükümlü ve tutukluların da meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamaktır.

İşyurtları çalışmalarının amacı hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılıp tahliye sonrasına hazırlamaktır. Ceza infaz kurumundan tahliye edildikten sonra, dahil olacağı sosyal çevrede yaşamını idame ettirecek bir meslek sahibi olmak, bir hükümlü veya tutukluyu topluma kazandırmanın en önemli yoludur.

Bir çok insanın suça yönelme nedeni, yasal ve sürdürülebilir bir gelir getirecek işlerinin olmamasıdır. Bu anlamda bir çok hükümlü ve tutuklu için ceza infaz kurumlarında geçirdikleri süreler, yaşamlarında ilk kez düzenli yaşam ile iş becerileri edinme ve geliştirme fırsatı buldukları dönemdir.

Temel felsefemiz, üretmenin kişinin kendisini yararlı hissetmesini sağlayarak, hem kendisi hem de yaşadığı çevre ile uyumunu kolaylaştıracağına olan inancımızdır.